6. udsendelse

Baggrund


I forbindelse med HH1'ernes studietur til København skulle man i faget dansk besøge den store fotoudstilling: World Press Photo. Udstillingen er en præsentation af de bedste pressebilleder i 2010 fra hele verdenen.

Mødet med de mange forskellige miljøer og stituationer, som disse billeder byder iagttageren, er oplagte at bruge i forbindelse med en lydopgave.

Opgaven


World Press Copenhagen

På jeres besøg på World Press Photo skal I også arbejde en smule med lyd. Ikke noget, der kræver de store forberedelser, men en mere spontan opgave, hvor umiddelbare indtryk og tanker er i centrum.

 

Hver gruppe skal gøre følgende:

 1. Finde et billede, som I meget gerne vil bruge i jeres lydarbejde. I skal oplyse mig om det valgte billede, så det ikke bliver de samme billeder, I arbejder med.
 2. Optage 1-2 minutters lyd, hvor følgende ting indgår:
  1. Præsentation af navnet på fotografen og billedet
  2. Beskrivelse af billedet, hvor I gerne må bruge billedanalytiske ord (farver, komposition, linjer i billedet, perspektiv, person- og miljøbeskrivelse osv.)
  3. Beskrive de følelser/tanker, som billedet vækker hos iagttageren
  4. En umiddelbar tolkning af billedet
  5. Lave en selvvalgt afrunding på optagelsen. 

Da det hele gerne må gøres i ”one take”, kan det være en god ide, at man i gruppen inden optagelse snakker billedet hurtigt igennem og koordinere optagelsens forskellige elementer, så optagelsen bliver så flydende som muligt. En vis spontanitet kan dog også være et plus for underholdningens skyld – bare det ikke ender ud i hat og briller.

 

Eksempler på elevernes optagelser