Hansenberg

Hvordan lyder et workflow på et trykkeri?


Hvert skridt i produktionen har sin egen lyd...

Hovedforløbsholdet fra Grafisk Tryk udarbejder beskrivelser af deres workflow i lydform - fra kundens opringning hen til lastbilens levering af den færdige tryksag. Og selvfølgelig især de forskellige maskinlyde! I faget er det vigtigt at kunne foretage fejlfinding med ørerne. For det koster, når produktionen går i stå.

Underviseren trækker lydproduktioner ind i faget Innovation, for at trigge elevernes refleksion og nytænkning. Pga. den kolossale teknologiske udvikling i branchen er det vigtigt, at fagfolk kan se helheden i arbejdsprocesserne og kan omstille sig, så snart en ny teknik kommer ind i spillet.

I lydprojektet er eleverne gode til, lynhurtigt at sætte sig ind i lydprogrammerne og finde tekniske løsninger på de udfordringer, som de møder undervejs. Den kreative udfordring om at beskrive alt i lydform, løses forskelligt, men lige engageret i de 4 arbejdsgrupper.

En døv elev i et lydprojekt?!


De grafiske elever er vant til at tænke visuelt. Men nu om dage skal kommunikationskoncepter ofte være "totalkoncepter" og appellere til flere sanser.

For at træne høresansen og skærpe fornemmelsen for lydeffekter, er eleverne blevet bedt om at beskrive en dag i deres liv i lydform - en udfordring for de fleste.

Men en endnu større udfordring får eleven Andreas, som ikke kan høre! Til gengæld er han god til at iagttage og dokumentere de andre elevers arbejdsproces gennem billeder.  

AKTUELT


20. okt. 2010:

Efter en række forsøg på "tørdokken" er eleverne sprunget ud på det dybe vand og sender nu direkte ud i den digitale æter.

Sendes de næste 4 onsdage kl. 07.45 - 08.15, med genudsendelser 11.30 - 12.00. Tjek her HANSENBERGs egen radio!

Klik videre på "live radio"
 
 

Central projektledelse hos Mercantec • E-mail